Başkası yaptı, Müge kaptı
Başkası yaptı, Müge kaptı
Ergene Belediye Başkanı Müge Yıldız Topak, belediyeyle hiç alakası olmayan doğalgaz için büyük paralar harcayıp törenler düzenliyor. Bu durumdan AK Partili milletvekilleri de rahatsız. Milletvekili Özcan tören alanını terk etmişti. Doğalgaz ihalesinin Rasim Yüksel döneminde yapıldığı haberinin Ergene Belediyesi’nin resmi web sitesinde halen durması her şeyi açıklıyor.
İZZET MEDE – Ergene halkı tarafından iktidar partisi adayı, daha çok hizmet gelir düşüncesiyle seçilen Müge Yıldız Topak’ın hizmet yapmaması Ergene halkının tepkisine neden oluyor.
İHALE RASİM BAŞKAN ZAMANINDA YAPILDI
Eski Başkan Rasim Yüksel döneminde başlatılan projelerden birkaç tanesini tamamlayarak hizmete açan Başkan Müge Topak kendi yapmadığı hizmetlere açılış törenleri düzenleyerek sahip çıkıyor. Bunu son örneği Esenler Mahallesi’nin doğalgaz açılış töreni idi. Bilindiği gibi doğalgaz getirilme işi Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından ihale ile özel firmalara veriliyor.
Ergene’nin doğalgaz ihalesi eski Başkan Rasim Yüksel döneminde yapılmıştı. İlçeye doğalgazın geleceği dönemin Başkanı Yüksel tarafından açıklanmış ve bu açıklama halen Ergene Belediyesi’nin resmi web sitesinde duruyor. Ergene Belediyesi'nin resmi web sitesi www.ergene.bel.tr de şu haber yer alıyor; Ergene'de sayısız kalıcı eseri hayata geçirerek Ergene halkının kullanımına sunan Ergene Belediye Başkanı Rasim Yüksel şimdi de doğalgaz müjdesi verdi. Ergene'nin köyden mahalleye dönüşen yerleşim yerlerinde kısa süre içerisinde doğalgaz kullanılmaya başlanacak.
MÜGE BAŞKANDAN MİLLETVEKİLLERİNE ÇALIM
Ergene Belediye Başkanı Müge Yıldız Topak, bakanlık tarafından Gazdaş şirketine ihale edilen doğalgazın mahallelere götürülmesini belediye kasasından harcadığı açılış törenleri ile sahipleniyor. Bunun için ciddi reklam, tanıtım ve organizasyon harcamaları yapan Topa, partisi AK Parti’nin de tepkisine neden oluyor. Konu hakkında konuşan bir partili,”Bu durumda milletvekillerimizde rahatsız. Geçen Aralık ayında Müge Başkan Kırkgöz Mahallesi’ne doğalgaz geliyor diyerek şatafatlı bir tören düzenledi. Ancak öyle bir uyanıklık yaptı ki töreni Meclis’te bütçe görüşmelerinin olduğu zamana denk getirdi. Biliyordu ki milletvekilleri bütçe görüşmelerini bırakıp törene gelemezler ve böylece sadece kendisi konuşup hizmete sahip çıkacaktı. Ve öylede oldu. Buna AK Partili milletvekillerimiz alındı. Milletvekillerimizden arası bir Gökhan Diktaş ile iyiydi onunla da bozuldu. Gerçi arayı düzeltmek için Ankara’ya gitti.
Yaptırdığı dev afişe ‘Bir sözümüzü daha tutmanın verdiği onuru ve gururu yaşıyoruz’ diye yazmış. İyi de sen daha ortada yokken ihale yapılmış, kaldı ki o koltukta o zaman Rasim Yüksel oturuyordu. Daha da önemlisi bu işin belediyeyle alakası yok. Kim başkan seçilirse seçilsin ihaleyi alan firma verdiği süre içinde doğalgazı getirmek zorunda yoksa ceza yer.
MİLLETVEKİLİ ÖZCAN KIZIP TÖREN ALANINI TERK ETMİŞTİ
Düzenlenen açılışların pankart ve reklamlarına bakın ne bakanlığın nede yatırımı yapan Gazdaş’ın adı pek yok. Önde kendi ismi var. İyi de doğalgazın belediyeyle bir alakası yok. İhaleyi yapan bakanlık yatırımı yapan Gazdaş firması. Eğer bir hizmeti varsa bu konuda söylesin bilelim.
Müge Başkan seçildiğinden beri Rasim Yüksel döneminde yarım kalan birkaç projeyi tamamlayıp bitirmenin dışında ne hizmet yapmış. Hükümetimiz kendisine destek veriyor. Tekirdağ’da sadece Ergene Belediyesi’ne 24 milyon liralık çöp konteynerleri ve traktör hibe edildi. Bu hibelerde Tekirdağ milletvekillerimizin bakanla görüşmesi sayesinde oldu.”
Esenler Mahallesi’nin temel atma töreninde AK Parti Tekirdağ Milletvekili Mestan Özcan töreni beklemeden kızıp tören alanını terk etmişti.

Ergene Belediyesi'nin resmi web sitesi www.ergene.bel.tr de doğalgazla ilgili aynen şu haber var;Ergen'de sayısız kalıcı eseri hayata geçirerek Ergene halkının kullanımına sunan Ergene Belediye Başkanı Rasim Yüksel şimdi de doğalgaz müjdesi verdi. Ergene'nin köyden mahalleye dönüşen yerleşim yerlerinde kısa süre içerisinde doğalgaz kullanılmaya başlanacak.
Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.