Kırklareli Yayla Mahallesi turizm ve cazibe merkezi olacak
Kırklareli Yayla Mahallesi turizm ve cazibe merkezi olacak
Kırklareli’nin tarihi dokuya sahip Yayla Mahallesi’nin turizm ve cazibe merkezi haline getirilmesi için yetkililer toplandı.
TRAKYA 2000 – Kırklareli’nin tarihi dokuya sahip Yayla Mahallesi’nin ‘sokak sağlıklaştırma’ projesiyle ilgili ilk adım atıldı. Projeyle mahallenin dokusunun korunarak cazibesinin artırılması hedefleniyor.
Yayla Mahallesi’nin sağlıklaştırması için yapılan toplantıya AK Parti Tekirdağ Kırklareli Milletvekili Ahmet Gökhan Sarıçam, Kırklareli Belediye Başkanı Derya Bulut, Kırklareli Vali Yardımcısı Elif Canan Tuncer, Kültür ve Turizm Bakanlığı Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğü Şube Müdürü Lütfü Demir, Kırklareli İl Kültür ve Turizm Müdürü Veli Şen, Edirne Röleve ve Anıtlar Müdür Vekili Erdi Yıldız, Kırklareli İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Bilal Kuşoğlu, Kırklareli Kültür ve Turizm Müdür Yardımcısı Fikret Macit, Edirne Röleve ve Anıtlar Müdürlüğü Mühendisi Kadir Furkan Keskin ve Yasin Can ile Edirne Röleve ve Anıtlar Müdürlüğü Mimarı Sabit Miçooğulları katıldı.
AK Parti Tekirdağ Kırklareli Milletvekili Ahmet Gökhan Sarıçam, Yayla Mahallesi’nin tarihi önemini vurgulayarak mahallesini tarihi dokusunun ve estetiğinin korunması gerektiğini ifade ederek projeye halkında dahil edilmesi gerektiğini söyledi.
Kırklareli Belediye Başkanı Derya Bulut mahallenin son yıllarda gözde yerlerden biri haline geldiğini belirterek, “Bu proje Yayla’nın tarihi doksusunu koruyarak modern bir semt ve turizm merkezi haline getirecek” dedi.
Toplantıya katılan diğer kurum yetkilileri de Yayla Mahallesi’nin tarihi dokusunun korunarak turizm ve cazibe merkezi haline getirilmesi için düşüncelerini ve önerilerini ifade ettiler. Toplantıda mahalle halkının desteğinin önemi de vurgulandı.
Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.