Tekirdağ Barosu'ndan Toktaş'a ziyaret
Tekirdağ Barosu'ndan Toktaş'a ziyaret
Tekirdağ Barosu'ndan Silivri’de Tutuklu Bulunan Gazeteci Suat Toktaş’a Ziyaret
İZZET MEDE - Tekirdağ Barosu Başkanı Av. Egemen Gürcün ve Başkan Yardımcısı Av. Zümrüt Canku Arslan, gazetecilik faaliyetleri nedeniyle tutuklu bulunan Halk TV Genel Yayın Yönetmeni Suat Toktaş’ı Silivri’deki Marmara Cezaevi’nde ziyaret etti.
Ziyaret sırasında, basın özgürlüğünün demokratik bir hukuk devleti için vazgeçilmez bir değer olduğu vurgulandı, gazetecilerin mesleki faaliyetlerinden dolayı yargılanmasının kabul edilemez olduğu dile getirildi. Ayrıca tutukluluğun bir tedbir olduğu ve istisnaen uygulanması gerektiği hatırlatılarak, atılı suçların alt sınırı dikkate alındığında tutukluluk kararının ölçülülük ilkesine aykırı olduğu ifade edildi.
Tekirdağ Barosu, hukukun üstünlüğü ve basın özgürlüğünün korunması adına Suat Toktaş’ın durumunu ve yargılama sürecini yakından takip etmeye devam edeceğini açıkladı.
Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.