Ege Denizinde depremler sürüyor
Ege Denizinde depremler sürüyor
Ege Denizinde depremler sürüyor
ANKARA-BHA Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), Ege Denizi'nde 3.6 büyüklüğünde bir deprem meydana geldiğini duyurdu. AFAD verilerine göre, 2 Şubat 2025 tarihinde saat 18:08'de gerçekleşen depremin derinliği 7 kilometre olarak kaydedildi. Şu ana kadar depremle ilgili herhangi bir olumsuz ihbar alınmazken, sarsıntının çevre bölgelerde hafif şekilde hissedildiği bildirildi. Yetkililer, gelişmelerin takip edildiğini belirtti. Ege Denizi'nde son 24 saatte en büyüğü 4.8 olan 8'i 4'ten büyük 30'un üzerinde deprem meydana geldi.
Prof. Dr. Naci Görür, Ege ve Akdeniz'de olan depremle ilgili vatandaşları uyardı
- Deprem bilimci Prof. Dr. Naci Görür, dünden bu yana Yunanistan'ın Ege Denizi'ndeki Santorini Adası'nın kuzey doğusunda gittikçe sıklaşan depremlerden daha önce bahsettiğini anımsatarak, bugünde Ege kıyılarında bu depremlerin artması üzerine sosyal medya hesabından paylaşımda bulundu.
Prof. Dr. Görür, paylaşımında, "Ege kıyılarımızda sözkonusu yere yakın vatandaşlarımızın dikkatli olmasını öneriyorum" dedi.
https://twitter.com/nacigorur/status/1886016540698452037
Hatırlanacağı gibi Prof. Dr. Görür, Santroni Adası kuzey doğusundaki çok sayıda depremlerle ilgili dün yaptığı paylaşımda buradaki depremlerin 4 boyutunda olduğuna dikkati çekerek, sayfa takipçilerine "Helen-Kıbrıs Yayı Dalma-Batma zonunda Afrika Levhasının Anadolu Levhasının altına dalıp tüketilmediyle üstteki levhanın Ege kısmı devamlı geriliyor. Bu da depremlere neden oluyor" notunu paylaşmıştı.
Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.